;
Navigation Menu
Søndag, Sport og stormvejr

Søndag, Sport og stormvejr

I dag har stået på ren afslapning hele dagen.

Hele natten har det regnet, og da vi stod op i morges øsede det stadig ned. Vi blev derfor hurtigt enige om at det nok bare var en inde og slappe af søndag. Ovenpå dagen i går, gjorde det nu heller ikke så meget.

Som bekendt er OL begyndt, og der er allerede nu masser af danskere i spil. Det er tidspunkter som disse man er glad for at have internet og adgang til tv2.play, så man kan følge lidt med. Dagen er egentligt gået med at slappe af, kigge de flotte billeder fra i går, høre på regnen og følge lidt med i OL hist og her.

Efter frokost vågede vi os ud i vejret, for at handle ind til aftensmad og hvad vi nu lige manglede til i morgen. Det var en frisk tur med masser af regn i ansigtet.

Tilbage på værelset kunne vi se hvordan tågen lige pludselig kom ind over landet og man kunne næsten ikke se nabo-bygningen.

Efter en 30-60 minutters tid, drev det over det blev mere klart end det har været hele dagen. Regnen ophørte og det virkede egentligt rigtig fint. Vi besluttede at vi nok efter maden skulle ud og luftes lidt igen.

Vi spiste og heldigvis valgte Færøsk tv at sende DR ligesom der blev sendt Håndbold kamp, så der kunne vi jo passende heppe med, mens vi spiste vores suppe (menu valgt ud fra vejret).

Guðrun skrev og spurgt om vi ville med på Biltur. Bare køre lidt rundt og kigge på Tórshavn. Det var begyndt at blæse ret godt op, så en biltur lød fristende frem for selv at gå for meget rundt.

Vi kørte op til Skansin, et udsigtspunkt nede ved havnen, hvor man har en fin udsigt over havnen, havet og Nólsoy. Her gik vi lidt rundt og kiggede, og Guðrun, som den gode guide hun nu engang er, fortæller historier om hvordan hvilke bygninger der er blevet brugt som fængsler tidligere, hvordan man kunne blive ø-forvist hvis man havde gjort noget meget slemt, og blev sat til at leve resten af sine dage, alene på en ø.

Vi kørte videre og så hvor Guðrun har gået i gymnasiet, og ud til Hoyvík hvor Føroya Fornminnissavn (Færøernes nationalmuseum / historisk museum) ligger. Det er et fint område, hvor der kommer mange forbi, da det er et oplagt sted at bade. Emma havde også badetøjet med, men da det til aften blæste ret meget op, valgte hun at det måtte blive en anden dag. Når man går af en lille græssti, ved siden af kajen hvor man ka bade fra, kommer man til Heljarayga (Helvede øje) hvor det suger og sprøjter i takt med dønningen fra et hul i klippen til havet. Et sagn siger at der ligger en børne-spisende drage nedenunder og det er den man kan se trække vejret. Guðrun mener dog, at det mest er noget man har sagt for at børn ikke skulle gå for tæt på, og falde i. Der var godt gang i den, og vinden har helt sikkert hjulpet til med at det så vildere ud, end det plejer.

Turen tilbage gik gennem midtbyen, og med en vindstyrke på omkring 16 m/s (stiv kuling) er vi nu godt og grundigt blæst igennem til at sove.

I morgen venter endnu en dag på sygehuset, når vi tager hul på 2. klinik-uge!

Godnat herfra.

KH Maja

Billedet er taget d. 31. juli på vej til Nólsoy

Billedet er taget d. 31. juli på vej til Nólsoy